23
Benvinguts a la plana d'Independents per Mollet ( IxM)
Mollet del Vallès               Lliures i rebels  !   Lluitant per millorar Mollet !                       independentsmollet@yahoo.es

Seccions
Què és IxM ?
Notícies
Campanyes d'IxM
Programa 2007
Documents
Arxiu
IxM a la premsa
Articles
Descàrregues
Contacta amb IxM
Portada

Adhereix-teBookcrossing IxM
Mollé em mata !
El racó dels llibres


100 Arbres Monumentals de Catalunya
Albert Vicens ens suggereix un seguit de sortides seguint la pista dels arbres més impressionants 


Neopàtria
Hèctor Bofill planteja un conflicte polític i militar que fa dels protagonistes botxins i víctimes alhora Víctor Alexandre, denuncia  el  procès d'espanyolització
 que pateix TV3


El Preguntaire

Per què?

-Per què es permet  que la rambla  Pompeu Fabra es  quedi sense
 comerç  i s’ompli  d’ETT’s  i  immobiliàries ?


-
Per què no hi ha  manera que facin les  plataformes  elevades, ben fetes  per no deixar-te els  baixos del cotxe?

-
Per què hi ha mitjans  com "El 9  Nou" o
"Tribuna  Vallesana" que  censuren les  denúncies  d'Independents ?


-
Per què cada cop
 hi
 ha més gent  amb Independents per  Mollet
(IxM) ?


Agraïments
Novetats


 Notícia  introduïda el dia 06/02/2010               Tema: Opinió
Volem cinema en català ! Però a Mollet
ja ni tan sols tenim cinemes...

L’anunci de la patronal de sales de cinema de convocar una jornada de vaga contra l’aplicació de la nova llei de cinema, és un anacronisme, que ens transporta a d’altres èpoques que alguns creiem ja extingides.

La foto dels sindicats CCOO i CGT firmant un acord amb la patronal per a oposar-se al doblatge de com a mínim un 50% de les pel.lícules al català, a més de ser també un anacronisme, és la prova del nou que ens demostra en què s’han convertit aquestes centrals sindicals, ara convertides en empreses de serveis domesticades a còpia de subvencions, i en d’altres èpoques a l’avanguarda de la defensa dels drets nacionals.

Que els catalans no puguem veure cinema en la llengua del país, a casa nostra, i que alguns s’escudin encara en una normativa franquista de l’any 41, és una autèntica presa de pèl i una prova ben clara de la tan esbombada persecució del castellà a Catalunya a la que s’abonen diàriament els sectors del nacionalisme espanyolista tant al Principat com al país veí. Si a la patronal i als sindicats no els importen un rave els nostres drets com a ciutadans i com a consumidors, els poders públics tenen no només el dret sinó també el deure de promoure mesures per acabar amb la imposició actual.

L’excusa de que es perdran llocs de treball i es tancaran sales és tan peregrina que no se la creuen ni ells. La realitat actual ens demostra que tan sols un 3% de les pel.lícules en exhibició, es projecten en català. Les dades de rendibilitat d’aquest escàs percentatge no poden ser mai significatives, atès que molt sovint no es trien per a doblar les pel.lícules més taquilleres, sinó d’altres amb moltes menys possibilitats de romandre una bona temporada en cartellera. A tall d’exemple, la pel.lícula més taquillera de tots els temps, “AVATAR”, és impossible veure-la en català, senzillament perquè no hi ha ni una sola còpia doblada. Algú li pot semblar que això és normal ? A Catalunya volem cinema en català. L’objectiu d’arribar a un 50% de pel-lícules doblades, no és tampoc el final del camí, però és un primer pas, per avançar en convertir-nos en un país normal.

La vaga de cinemes, potser l’hauríem de fer els espectadors. Si deixéssim d’anar unes setmanes a les sales, potser aquesta colla de “senyoritus” captarien el missatge de manera tan clara com es mereixen.

Jesús M. Carrasco
Independents per Mollet (IxM)


PASSA'T A LA RESISTÈNCIA !  Vine amb  IxM !

Per veure les publicacions (programes, triptics i documentació impresa)
cal tenir el plug-In d'AcrobatReader


Disseny i producció: RK i ETZI- Disseny


Campanyes


IxM en acció
Baixa't el Butllletí


Butlletí d'IxM nº 31

El blog del CandidatJesús M. Carrasco
La botigueta d'IxMJa tens la samarreta
d'Independentrs ?
Enllaços

Mollet del Vallès
Blog Àdam López
Racó català
Pel dret de decidir
Seleccions CAT
Lliga Anti-colonial
Mitjans 
Partis polítics