23
Benvinguts a la plana d'Independents per Mollet ( IxM)
Mollet del Vallès               Lliures i rebels  !   Lluitant per millorar Mollet !                       independentsmollet@yahoo.es

Seccions
Què és IxM ?
Notícies
Campanyes d'IxM
Programa 2007
Documents
Arxiu
IxM a la premsa
Articles
Descàrregues
Contacta amb IxM
Portada

Adhereix-teBookcrossing IxM
Mollé em mata !
El racó dels llibres

100 Arbres Monumentals de Catalunya
Albert Vicens ens suggereix un seguit de sortides seguint la pista dels arbres més impressionants 


Neopàtria
Hèctor Bofill planteja un conflicte polític i militar que fa dels protagonistes botxins i víctimes alhora Víctor Alexandre, denuncia  el  procès d'espanyolització
 que pateix TV3


El Preguntaire

Per què?

-Per què es permet  que la rambla  Pompeu Fabra es  quedi sense
 comerç  i s’ompli  d’ETT’s  i  immobiliàries ?


-
Per què no hi ha  manera que facin les  plataformes  elevades, ben fetes  per no deixar-te els  baixos del cotxe?

-
Per què hi ha mitjans  com "El 9  Nou" o
"Tribuna  Vallesana" que  censuren les  denúncies  d'Independents ?


-
Per què cada cop
 hi
 ha més gent  amb Independents per  Mollet
(IxM) ?


Agraïments
El Raco Legal 


Notícia  introduïda el dia: 18/05/2007         Tema: Drets Personals
És legal la descàrrega de música per l'Emule ?
La base de la il·legalitat, es basa, principalment, en el Art. 270 del Código Penal, que diu, entre altres,  que “Será castigado con la pena de prisión de seis meses a dos años y multa de 12 a 24 meses quien, con ánimo de lucro y en perjuicio de tercero, reproduzca, plagie, distribuya o comunique públicamente....”.

Està clar que baixar música o software per programes P2P, com el eMule, entra dins aquestes accions, però l’exigència de l'article, que existeixi ànim de lucre, és a dir, que se’n tregui un benefici, fa que moltes vegades els jutges no considerin l'acció com a delicte. El perjudici a tercer s’entén el que produïm a  l'autor al “xafar-li” una quantitat de vendes.

Però també tenim sentencies on es considera que l'obtenció gratuïta d'aquella cançó o aquell programa realment ens proporciona un benefici ja que ens em estalviat uns diners i per tant, hem actuat amb ànim de lucre i hem comès un delicte.

Compte també, que a més del Codi Penal tenim la Llei de protecció de dades. Els programes P2P es basen en “posar a disposició” d'altres usuaris una sèrie de dades del nostre PC, a canvi de que ells facin el mateix. Permetem que accedeixen al nostre PC, a canvi d’accedir nosaltres als dels altres milions d'usuaris connectats. Si accedim a través de l'ordinador de l'oficina podem posar sense voler, dades personals (dels clients o dels treballadors per exemple) a disposició de tot el món. La multa mínima que senyala la llei per aquest cas és de 6000 €, i no s'eximeix per desconeixement de la llei, de que no som experts informàtics o perquè ho faci un empleat.

Sentireu a dir també que a l'eMule en realitat, s’està fen ús del dret de “copia privada” que reconeix la llei. És cert que es reconeix el fer una copia del CD adquirit a una tenda, del qual som propietaris, per si es fa malbé o per copiar les cançons al nostre MP3. Però això no vol dir que les còpies que fem a través del eMule siguin “copies privades”, perquè no som els propietaris del original. És més, posar música o software a disposició dels altres, acció que realment fem, a vegades sense saber-ho, simplement “entrant” a l’eMule o xarxes P2P similars, també es il·legal, perquè es tracta de distribució de material del que no som propietaris o no tenim els drets de distribució.

Quant al software, recordeu que quan instal·lem un programa, “acceptem” fent “clic” a “acceptar”, allò que no llegim mai i que sol ser un rotllo sobre els termes d’ús del programa. Penseu que el rotllo l'han redactat, de manera molt acurada el advocats del propietari del programa ....

En fi, tenim sentencies judicials per tots els gustos i a vegades veiem als mitjans de comunicació declaracions rotundes de personatges coneguts en tots els sentits: “És absolutament legal...”, “És tolerat...”, “És totalment il·legal ....” etc.  Sense entrar a opinar com hauria de ser la llei, cosa que mai farem en aquesta secció, la realitat és que hem de tenir en compte que podem ser castigats penalment, i per una persona “normal” us asseguro que un procés penal no es cosa de riure.

El Racó Legal d’IxM

  Notícia  introduïda el dia: 26/03/2007         Tema: Drets Personals
La legítima defensa
Últimament, els robatoris amb força son, per desgràcia, bastant habituals. Hem tingut notícies del cas Tous i similars i sentim comentaris com que la Llei està feta a favor dels delinqüents o que primer ens han de disparar perquè tinguem dret a defensar-nos. No és així. La legitima defensa, que ens eximeix de responsabilitat per defensar-nos -el Jutge ens deixa lliures sense càrrecs- ha de complir tres requisits, segons l’art. 20.4 del Codi Penal:

Primer.-

Ens hem de defensar mentre ens estan agredint o quan l’agressió és imminent. No val disparar al lladre que marxa corrent -perquè no ens està agredint- i si val atacar un senyor que ens apunta amb una arma o navalla -està a punt d'agredir-nos-.El mateix val per defensar a la víctima.

Segon.-

També es requereix defensar-nos proporcionalment a com ens ataquen. Si un senyor ens dona empentes per coaccionar-nos, no podem treure un gabinet i apunyalar-lo. Però sí podem fer-li una “clau” de judo que sabem, per impedir que segueixi donant-nos empentes. La nostra defensa però, ha de cessar al moment que para l'agressió. No val, aprofitar que l'atacant para de donar-nos empentes i marxa, per clavar-li una pallissa ara que està distret, o aprofitar que uns companys ens venen a ajudar per donar-li “una lliçó”.

Tercer.-

Per últim, es requereix que no provoquem -amb contundència- a l’atacant, com per exemple amb insults forts, empentes, amenaces etc i quan s’hi torna, “castigar-lo” en legitima defensa. No vol dir que si reacciona atacant-nos, no puguem defensar-nos, però jurídicament no serà defensa pròpia. (No ens deixaran lliures “del tot”, ja que som responsables de la provocació).

Aquest es l'esquema bàsic, i no és d'una aplicació “matemàtica” però son els criteris legals que aplica el Jutge. Si recordeu el "cas Tous", on per la ràdio i la premsa escoltàvem polítics, locutors famosos i gent exaltada insultant el Jutge perquè “allò” era legitima defensa, veureu que no compleix el primer punt. El gendre Tous dispara sense que l'estiguin agredint o estiguin a punt. La raó “filosòfica” de la Llei és finalment evitar la venjança i que es pugui alegar  "defensa pròpia" per justificar una agressió.
  PASSA'T A LA RESISTÈNCIA !  Vine amb  IxM !

Web en període de proves i més proves.
Molesteu les disculpes !

Per veure les publicacions (programes, triptics i documentació impresa)
cal tenir el plug-In d'AcrobatReader

Disseny i producció: RK i ETZI- Disseny


Campanyes


IxM en acció
Baixa't el Butllletí


Butlletí d'IxM nº 23

El blog del CandidatJesús M. Carrasco
La botigueta d'IxMJa tens la samarreta
d'Independentrs ?
Enllaços
Mollet del Vallès
Blog Àdam López
Racó català
Pel dret de decidir
Seleccions CAT
Lliga Anti-colonial
Mitjans 
Partis polítics