23
Benvinguts a la plana d'Independents per Mollet ( IxM)
Mollet del Vallès               Lliures i rebels  !   Lluitant per millorar Mollet !                       independentsmollet@yahoo.es

Seccions
Què és IxM ?
Notícies
Campanyes d'IxM
Programa 2007
Documents
Arxiu
IxM a la premsa
Articles
Descàrregues
Contacta amb IxM
Portada

Adhereix-teBookcrossing IxM
Mollé em mata !
El racó dels llibres

100 Arbres Monumentals de Catalunya
Albert Vicens ens suggereix un seguit de sortides seguint la pista dels arbres més impressionants 


Neopàtria
Hèctor Bofill planteja un conflicte polític i militar que fa dels protagonistes botxins i víctimes alhora Víctor Alexandre, denuncia  el  procès d'espanyolització
 que pateix TV3


El Preguntaire

Per què?

-Per què es permet  que la rambla  Pompeu Fabra es  quedi sense
 comerç  i s’ompli  d’ETT’s  i  immobiliàries ?


-
Per què no hi ha  manera que facin les  plataformes  elevades, ben fetes  per no deixar-te els  baixos del cotxe?

-
Per què hi ha mitjans  com "El 9  Nou" o
"Tribuna  Vallesana" que  censuren les  denúncies  d'Independents ?


-
Per què cada cop
 hi
 ha més gent  amb Independents per  Mollet
(IxM) ?


Agraïments
Novetats


  Notícia  introduïda el dia 11/02/2009       Tema: Millorant  Mollet
Independents vol que els ciutadans
puguin triar el nou Síndic Personer

Independents per Mollet (IxM) ha reclamat avui que s’obri un procés participatiu per a que els ciutadans que ho desitgin puguin presentar-se a  l’elecció com a nou Síndic Personer, el defensor dels ciutadans de Mollet i puguin triar-lo en consulta popular.

Els independents molletans han recordat que la institució del Síndic Personer fou creada durant la primera meitat del segle XVIII amb la finalitat de controlar i fiscalitzar les activitats dels regidors i alcaldes i defensar els interessos del veïnat arran de les reformes reaccionàries del Decret de Nova Planta. Aquesta figura va desaparèixer al cap d' uns seixanta anys, essent recuperada dos segles després per supervisar l' actuació de l' Administració Municipal, tot defensant els drets fonamentals i les llibertats públiques.

En aquest sentit, Jesús M. Carrasco, president  d’Independents per Mollet (IxM), ha assenyalat que  després de cinc anys de treball globlament positiu, aquesta institució recuperada, compta ja amb prou rodatge i coneixement per part de la ciutadania, i “ara ha arribat ja el moment de fer un pas més endavant per enfortir la democràcia local i la independència de la institució”.

Carrasco, ha assenyalat que donat que la institució del Síndic Personer és l' encarregada de defensar els drets dels veïns i veïnes de Mollet davant dels actes de l’administració local, “no és lògic que els encarregats de nomenar-lo siguin precisament els mateixos regidors municipals l’actuació dels quals ha de ser controlada pel Síndic elegit, perquè això suposa una contradicció democràtica que compromet la independència i l’objectivitat imprescindibles per a la seva tasca”.

El president d’IxM, ha reclamat per això, que “s’endegui un procés de participació per a que qualsevol veí o veïna de Mollet que ho vulgui, i reuneixi les condicions bàsiques, pugui presentar-se a l’elecció com  a Síndic Personer, i siguin els mateixos ciutadans, als quals ha de defensar el Síndic Personer davant l’actuació de l’Ajuntament, els que triïn el seu defensor, en un procés obert de consulta popular, que és la base de la democràcia”.

Independents per Mollet (IxM), ha reclamat també que “es modifiqui el reglament de funcionament del Síndic per a evitar, que usuaris de la nostra ciutat, però no residents, quedin indefensos davant l’actuació de l’Ajuntament, ja que fins ara, només poden presentar queixes els residents al municipi”.PASSA'T A LA RESISTÈNCIA !  Vine amb  IxM !

Web en període de proves i més proves.
Molesteu les disculpes !

Per veure les publicacions (programes, triptics i documentació impresa)
cal tenir el plug-In d'AcrobatReader

Disseny i producció: RK i ETZI- Disseny


Campanyes


IxM en acció
Baixa't el Butllletí


Butlletí d'IxM nº 29

El blog del CandidatJesús M. Carrasco
La botigueta d'IxMJa tens la samarreta
d'Independentrs ?
Enllaços
Mollet del Vallès
Blog Àdam López
Racó català
Pel dret de decidir
Seleccions CAT
Lliga Anti-colonial
Mitjans 
Partis polítics